|

“In onzen tijd was het toch allemaal anders en beter”
“Maar manneke of juffrouwke doe toch eens wat meer uw best”
“Toen ik zo oud was als jij…”
“Wordt het niet eens tijd om iets te doen met uw leven”

Komt er al een diepe zucht? rol je stiekem met je ogen…?

Heel normaal en heel begrijpelijk zou ik zo zeggen! Wat een ongelofelijke opgave om ‘in deze tijd’ een jongere te zijn. Mijn oprecht respect gaat uit naar jullie allemaal! Het is alles behalve simpel om je vandaag de dag als jongvolwassene ‘goed’ in je vel te voelen.

De druk -op de ketel-, is letterlijk nog nooit zo hoog geweest als in ‘deze tijd’! Jullie ‘moeten’ -of je nu wilt of niet- mee met de gigantisch snel veranderende maalstroom van het leven. De meeste volwassenen hebben geen flauw benul van hoe het is om NU jong te zijn… De verwachtingen die langs alle kanten ‘gecreëerd’ worden zijn absurd:

  • bij je thuis is/was er mss weinig ruimte voor dialoog, en ‘moet’ je maar mee…
  • in school krijg je freaking veel opdrachten waar je bijna in verzuipt
  • je vrienden hebben over alles een verschillende mening, en jij hebt geen idee wie je dan maar moet geloven/volgen
  • ‘de maatschappij’ schotelt je ongevraagd onrealistische ideaalbeelden voor waar je eigenlijk niet wilt voor staan
  • in je eerste job heb je mss het gevoel dat ze van je profiteren en niet kijken naar je verschillende talenten

Jullie worden letterlijk overspoeld met een overload aan info. De ‘keuzestress’ waar jullie mee geconfronteerd worden is enorm! Je ouders zeggen dit, de school zegt dat, je vrienden hebben dan weer een ander gedacht. Studiekeuzes en job mogelijkheden in overvloed, (anti)sociale media, 7.000.000 apps om uit te kiezen, te veel festivals om op te noemen… Om dan nog maar te zwijgen over het feit dat jij je misschien helemaal anders voelt dan de andere!? En dit alles aan een verbazingwekkend tempo, toch?? Je zou voor minder moe en uitgeput op de zetel liggen.

Question: Stel dat ik je vandaag een magische toverstaf zou geven (gelijk die van Harry Potter bv), en je zou alles kunnen wensen wat je maar wilt, plots is alles gelijk jij het zou willen… Wat voor persoon zou je dan zijn? Hoe zou je dan omgaan met je vrienden, ouders, school/werk? Welke voor jouw belangrijke dingen ben jij aan het doen? Waar zou je voor staan in dit leven? What to do or not to do…

Een echte magic wand kan ik je spijtig genoeg niet geven, maar misschien wel een ‘nieuw’ innerlijk kompas. Als jongvolwassene staat een groot deel van je leven, uit ondervinden welke richting je uit wil/kan. Goed begrijpen en weten hoe je innerlijk kompas werkt, en hoe je dit kunt gebruiken, kan enorm krachtig zijn… Dit is onder andere waar we samen aan kunnen werken

  • Exploreren welke richting JIJ uit wilt gaan
  • Bekijken welke dingen JIJ belangrijk vindt in het leven
  • Beter leren omgaan met moeilijke emotie en gedachten
  • Anders leren kijken naar onzekerheid, (faal)angst, enz…
  • Je bewegen in de richting die JIJ belangrijk vindt ipv ‘weglopen’ van dat wat je niet wilt

Dit alles gebeurt op een luchtige manier… Als je een tocht door de jungle maakt, kan het soms ook wel spannend zijn, maar je mag zeker ook niet vergeten om FUN te hebben ☺ Bel/sms of mail gerust voor meer info of een afspraak.