Wie ben ik...

Ik ben papa, een vriend, een collega, maar in de eerste plaats een mens. Een mens die ook fouten maakt

Iemand die negatieve gebeurtenissen heeft kunnen ombuigen naar waardevolle (zelf)inzichten.

Al op erg jonge leeftijd, heb ik “moeten” ervaren dat we allemaal levenslessen krijgen voorgeschoteld.
Deze zorgen ervoor dat we als mens kunnen blijven groeien, in een levenslang proces dat kan zorgen voor een zinvol en gelukkiger leven.

Door mijn jarenlange ervaring in de professionele hulpverlening, en rijke achtergrond aan vakkennis, ben ik ervan overuigd dat wij samen op pad kunnen gaan. Om juist datgene te (onder)zoeken, wat voor jou een ‘rijk’, betekenisvol en een op waarden gericht leven zou kunnen zijn.

De rode draad doorheen mijn leven, in visie en missie, is onder andere gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy.

Niet alleen in mijn professionele loopbaan, ook in mijn ‘dagdagelijkse leven’ zorgt ACT voor een gezonde, vrije en bewustere levensstijl.

Wat cliënten vertelden

Sam is een top coach, die ook met humor weet om moeilijke en ‘gevoelige’ onderwerpen te behandelen. Hij heeft respect voor mijn eigenheid, en heeft met veel geduld en warmte mijn proces van bewuster in het leven staan begeleidt.

Ann

Sam heeft mij laten inzien dat zelfzorg zo belangrijk is. Er was zoveel uit balans in mijn leven, dit koste veel energie en tijd om ‘alles’ gedaan te krijgen. Ik ben gaan leren dat het helemaal ok is om ook goed voor jezelf te zorgen. Al bijna mijn hele leven worstel ik met ‘wat anderen van mij denken’… Sam heeft met veel geduld en warmte, een proces op gang gebracht om mijzelf beter te leren accepteren voor wie ik ben. Het gaat met vallen en opstaan, maar ik voel elke dag meer en meer dat ik helemaal ok ben zoals ik ben. Bedankt Sam 🙂

Anoniem

Merci voor je onvoorwaardelijke luisterbereidheid, en vertrouwen dat je gesteld hebt in mij als mens, maar ook in het aangaan van mijn eigen proces en uit te voeren opdrachten. Je empathie en probleemoplossend handelen zijn enorme sterke troeven. Ook binnen onze groep heb je door de grote verschillen heen, toch eensgezindheid weten te brengen. Je hebt mij doen groeien in mijn denken en professioneel handelen. Hartelijk dank voor je steun!

Mevr. Uno

Hij weet als geen ander om met de nodige dosis humor, mildheid en respect de pijltjes te plaatsen op de weg naar persoonlijke groei. Deze weg bewandelen is vaak beangstigend, maar als je dat samen met iemand kan doen die oprecht betrokken is, authentiek aanwezig kan zijn en daarnaast nog een rugzak vol tools heeft, kan het ook wel eens een spannend avontuur worden. Sam is voor mij een geboren backpack-man en -gids ( 2 voor de prijs van één 🙂 )

Miek

Opleidingen

 • Opleiding psychiatrisch verpleegkundige (VTI Hasselt)
 • Postgraduaat ‘Coachen van ontwikkelingsprocessen’ (KHLIM Hasselt)
 • (ACT) Acceptance Commitment Therapy (ACT- academie Hasselt)
 • 10 jaar relevante praktijkervaring
 • Postgraduaat Psychotherapie in de Interactionele Vormgeving
 • Leiderschapsvaardigheden, (Allanta vzw)
 • Initiatiecursus Intuïtieve ontwikkeling (Timotheus Antwerpen)
 • Diverse workshops (HSP) hoogsensitiviteit (HSP Vlaanderen)
 • Workshop Nieuwe ontwikkelingen in de psychologie (KU LEUVEN)

Troeven

 • Persoonlijke aanpak; open, eerlijk en soms confronterend
 • Antwoord binnen de 24u
 • Bereikbaar via telefoon, mail, sms of eventueel ‘Whatsapp’
 • Altijd op maat van de cliént
 • Gratis opvolging na 6mnd en een jaar (altijd in samenspraak én indien gewenst)

Waarom ik doe wat ik doe...

Ik geloof en ben er oprecht van overtuigd, dat het mogelijk is voor elke individu om een  vrij en gelukkig leven te kunnen leiden! Ongeacht afkomst; rijk of arm, jong of oud, dik of dun, blank of zwart… iedereen verdient om gelukkig te zijn. Jij bent evenveel waard als ieder andere persoon, wat je ook hebt meegemaakt, welke richting je ook uit wil. Lijden is inherent aan het leven, niemand is daarvan gevrijwaard. Net zoals verandering de enige constante is. Ik geloof dat je kan leren ‘surfen op de golven van het leven’, met flexibele openheid, en compassievolle aandacht voor alles wat zich aandient. We zitten in de zelfde boot, samen ontdekken waar de reis van het leven ons brengt…