Relatietherapie

Ook wel gekend als

“kunnen-we-onze-band-terug-sterker-maken-therapie”

Relaties, wat zijn ze, van waar komen ze… wie kent ze niet!?
Ze komen in alle mogelijke maten, vormen en gewichten.

Denk maar aan de relatie met je hond, kat, collega’s, vader, moeder, zoon, dochter, lichaam, GSM, bankrekening, auto, je eerste kop koffie, muziek en gek genoeg ook met jezelf!

Er is ondertussen aanzienlijk empirisch onderzoek gedaan en gepubliceerd, dat benadrukt, hoe relatie(s) één van de belangrijkste (misschien wel dé belangrijkste) factoren is van GELUKKIG zijn!

Hoe komt het dan, dat we met z’n alle zo vaak zo ongelukkig zijn in al die ogenschijnlijke – in het begin fantastisch voelende- relaties, die eerst gevuld waren met gelukzaligheid, intimiteit, humor, luchtigheid, plezier… en die na verloop van tijd op pijnlijke wijze veranderde!?
Er ontstaat dan wrevel, boosheid, angst, bitterheid, afschuw en misschien wel minachting of haat!?

Binnen een partner- of intieme relatie, is ‘dit’ een waarheid zo groot als een koe! Mooeehoeee 🙂

Op dat magische moment dat we verliefd worden, zetten beide partners de welbefaamde (onzichtbare) roze bril op.
Het leven is fantastisch, er is alleen maar zonneschijn, ‘moeilijk’ en ‘pijnlijk’ zijn op onverklaarbare wijze uit je persoonlijk woordenboek verdwenen. Je voelt je zo compleet, dit is de perfecte partner, eindelijk een reden om voluit te leven, en dit tot het einde van jullie dagen… of toch niet??

Jammer genoeg bewijst de realiteit –en ook de cijfers rond echtscheiding/relatiebreuken- keer op keer dat dit niet het geval is. Zelf heb ik dit ook op pijnlijke wijze moeten ontdekken!
Als de roze bril stilaan verandert doorheen de jaren in grijs en grauw tot misschien wel zwart, kan het zinvol zijn om hier samen als koppel bij stil te staan.
Een reflectiemoment, om samen te kiezen voor een nieuwe onbewandelde weg met nieuwe hoop en liefde voor elkaar. Of, om op een respectvolle manier elkaar een laaste knuffel te geven en de ander het allerbeste te wensen voor de toekomst…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Question...

Wat is de kost in jullie relatie, van overspoeld te zijn met boosheid, angst, onzekerheid, minachting, de vinger altijd maar naar de ander te wijzen, enz…
Brengt deze emotionele staat jullie als koppel dichterbij, of net verder weg van elkaar?
Barst je dan van de energie, of ben je eerder een uitgeblust konijn?

“Als je blijft doen wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg”

 

Een van de de grootste verlangens en verwachtingen van relatietherapie, is dat ‘de ander’ toch maar zo snel mogelijk zal inzien dat die moet veranderen.
Nobody is perfect… of toch!?

 

Graag wil ik samen met jullie (her)ontdekken dat elke partner zijn/haar rugzak en verhaal mee in de relatie brengt.
Vaak is deze rugzak gevuld met gedachten, ideale scenario’s, (onrealistische) verwachtingen, littekens uit het verleden, enz…

 

Dit kunnen onder andere kwesties zijn waar we samen ‘anders naar gaan leren kijken’.
Om blijvende verandering te bewerkstelligen, zullen we ook letterlijk andere dingen moeten leren doen.

 

Niet enkel dialoog staat centraal, ook ACTief samen nieuwe ‘skills’ leren die jullie relatie een hele nieuwe wending zal geven.
Om het met een metafoor te zeggen…
Hopelijk kunnen we samen ontdekken, hoe jullie het meest profijt kunnen halen uit jullie emotionele bankrekening.
Leren om niet enkel dingen ‘af te halen’, maar ook leren om nieuwe betekenisvolle ‘stortingen’ te doen.

 

Kleine spoiler alert… Rome is niet gebouwd op een dag of met één persoon…

 

Om het meeste uit jullie relatie(therapie) te halen, is het van groot belang dat jullie beiden bereid zijn om samen de stoute schoenen aan te trekken, en met een open geest en een open hart de wonderlijke vallei van liefde met andere ogen te leren bekijken.

Gaan we er samen aan werken?